Vitamin Untuk Kulit Cantik

Anda mempunyai masalah kulit? Jerawat? Parut? Kulit kusam? Kulit kering? Tona warna kulit tidak sekata? Mencari cara menghilangkan jerawat? Ketahuilah vitamin yang sesuai untuk mendapatkan kulit cantik.

Vitamin A
Berdasarkan bahan bacaan, vitamin A membantu untuk mengurangkan masalah jerawat. Ia membantu dan mengekalkan tisu ephitalia yang terdapat pada kulit. Ia juga merupakan antioksidan yang membantu melawan radikal bebas. Jika anda mempunyai kulit atau rambut yang terlampau kering, anda mungkin kekurangan vitamin A. (Namun jangan melebihi dos yang dibenarkan kerana ia mendatangkan kemudaratan)
Vitamin A boleh didapati dalam bentuk beta-caratone di dalam makanan berikut: sayur dedaun hijau gelap seperti brokoli dan bayam, ubi keledek, karot dan makanan tenusu seperti telur dan cheese.

Vitamin C
Dikenali sebagai asid askorbik, ianya merupakan anti oksidan yang diperlukan untuk membaiki tisu dan juga tumbesaran tisu kulit. Vitamin C dan Vitamin E berkerjasama dalam pembaikpulihan tisu di mana Vitamin E mencari radikal bebas manakala vitamin C membunuh radikal bebas. Vitamin C perlu di ambil dari pemakanan harian kerana tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C.
Sumber vitamin C adalah: buahan sitrus dan brokoli

Vitamin E
Vitamin E mengurangkan parut di kulit, penting untuk mendapatkan kulit cantik. Ianya juga anti oksidan yang mengurangkan kerosakan pada sel-sel kulit. Sumber vitamin E adalah: sayur dedaun hijau gelap, ubi keledek

Biotin
Ianya adalalah salah satu mineral di dalam vitamin B-kompleks. Kekurangan biotin boleh menyebabkan kulit dan rambut kering, kulit kepala menjadi gatal dan keguguran rambut.  Sumber biotin adalah: kuning telur, daging, ayam dan kacang soya

Zinc
Zinc mempunyai keupayaan untuk menyembuhkan luka, terutama yang disebabkan oleh jerawat.

Apa saranan saya untuk anda?

Cubalah Set Kecantikan Kulit Shaklee yang terdiri daripada Vitamin C, Vitamin E dan B-Complex.

Set Kecantikan Kulit Shaklee

Lagi info mengenai masalah kulit boleh di dapati di sini: Masalah Kulit

Harga:  Hubungi saya untuk ketahui harga istimewanya.

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi dan organik Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

Like fanpage saya :www.facebook.com/multivitamin4you

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>