Vitamin dan Mineral boleh Turunkan Berat Badan! Kenapa, tidak percaya?

Ok..semua orang mahu kurus..mahu turunkan berat..orang yang kita nampak kurus pun masih mahu hilangkan beberapa kilo, apa tah lagi orang yg berisi seperti saya! Senang cerita, topik “Nak Kurus” menjadi bualan harian kita..betul tak? =)

Maka ramailah antara kita (saya tidak terkecuali) mencuba pelbagai tips, pelbagai produk, pelbagai senaman, pelbagai cara untuk mencapai cita-cita nan satu, iaitu TURUN BERAT BADAN

Adakah berhasil?Mungkin..untuk beberapa hari..atau bulan..atau setahun..kemudian..berat badan akan kembali kepada asal..lebih teruk bila ia meningkat lebih dari berat asal..(yang tu memang buat saya menangis..hihi)

Saya percaya..ramai orang sanggup tidak makan dan berlapar semata-mata untuk kurus..tapi percayalah..langkah ini adalah salah!

Memang berat akan turun untuk sementara waktu dengan hanya berlapar..tetapi ianya hanya lah berat air di dalam badan kita. Lagipun, apabila kita tidak mengambil satu hidangan samada sarapan pagi, makan tengah hari atau malam, kita sebenarnya menyekat sel-sel di dalam tubuh badan kita untuk “makan”. Oleh itu mereka tidak dapat bekerja dengan baik. Akibatnya, metabolisma badan kita menurun, dan badan kita akan mula menyimpan lemak (kerana takut simpanan lemak di dalam badan habis disebabkan oleh catuan makanan). Dan berat badan kita mula bertambah!

Jadi, kunci untuk menurunkan berat badan adalah dengan meningkatkan metabolisma badan.

 Percaya atau tidak, kombinasi beberapa vitamin dapat membantu meningkatkan metabolisma badan serta membantu badan kita memproses dengan lebih baik makanan yang kita makan.

Apakah vitamin yang memainkan peranan penting untuk metabolisma badan kita?

Vitamin B12, vitamin A: membantu dalam membina sel darah merah. Sel darah merah pula pengangkut oksigen di dalam tubuh kita. Lagi senang dapat oksigen, lagi senang sel-sel di dalam tubuh kita bekerja.

Vitamin B2: membantu sel-sel di dalam badan kita untuk menggunakan oksigen secara efisyen. Maka mereka dapat berkerja dengan lebih efisyen.

Magnesium: kebanyakan reaksi kimia untuk proses penguraian memerlukan magnesium. Ianya juga perlu untuk menghasilkan ATP adenosine triphosphate synthesizing protein, tenaga yang diperlukan oleh sel-sel untuk berkerja.

Chromium: untuk proses penguraian gula dan membantu mengekalkan paras gula di dalam badan

Lagi info mengenai masalah berat badan dan Set Kuruskan Badan boleh didapati di sini: Masalah Berat Badan, Set Kuruskan Badan

Set Kuruskan Badan Shaklee

Harga: Hubungi saya untuk mengetahui harga istimewanya.

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi dan organik Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

Like fanpage saya :www.facebook.com/multivitamin4you

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

You may also like...

1 Response

  1. April 28, 2015

    […] Untuk memahami lebih lanju, boleh baca entry yang ditulis sebelum ini: Vitamin dan Mineral boleh menurunkan berat badan. Kenapa, tidak percaya? […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>