Vitamin boleh menurunkan berat badan. Kenapa, tidak percaya?

Secara umumnya, vitamin dan mineral amat memainkan peranan yang penting dalam usaha anda untuk menurunkan berat badan.

Bagi pengamal diet rendah kalori, vitamin bukan sahaja dapat membekalkan keperluan nutrisi harian anda, bahkan dapat meningkatkan metabolisma badan anda. Peningkatan metabolisma badan bermaksud, sel-sel di dalam badan anda akan berkerja lebih keras. Untuk berkerja, mereka perlukan tenaga. Dan tenaga ini terhasil dari pembakaran lemak dan kalori.

Untuk memahami lebih lanju, boleh baca entry yang ditulis sebelum ini: Vitamin dan Mineral boleh menurunkan berat badan. Kenapa, tidak percaya?

Dengan itu, vitamin memainkan peranan yang sangat (100x) penting dalam menurunkan berat badan. Di bawah adalah senarai tambahan vitamin yang berperanan dalam menurunkan berat badan:

Kolina (Choline): Antara vitamin yang paling PENTING!Ianya adalah agen pembakar lemak. Jika paras kolina di dalam badan adalah rendah,  ianya akan menyebabkan lemak terkumpul di dalam hati. Kolina adalah ramuan utama di dalam LECITHIN

Iodin: Tambahan Iodin kepada diet anda dapat merangsang tiroid dan menggalakkan metabolisme yang sihat dan lebih cepat

Kromium: Tambahlah diet anda dengan Kromium. Ia memproses karbohidrat dan dapat mengurangkan rasa lapar. Kajian telah menunjukkan kromium berperanan dalam menurunkan berat badan apabila berdiet.

Vitamin B2, B3, B5, B6: Pastikan pengambilan harian vitamin B anda ini mencukupi. Semua vitamin B ini akan memastikan pembakaran sentiasa berlaku (meningkatkan metabolisma). Ianya sangat penting untuk menurunkan berat badan.

Vitamin C: Vitamin C membantu badan kita untuk menukar glukosa kepada tenaga, dan ia menghalang glukosa daripada disimpan di dalam badan dalam bentuk glikogen.

Multi-vitamin & Multimineral: Makanan tambahan terbaik untuk menurunkan berat badan.

Di samping vitamin-vitamin di atas, makanan tambahan yang lain adalah asid lemak yang mengandungi 3 Omega dan omega 6.

Bagi tujuan kemudahan, anda juga boleh menggunakan beberapa serbuk protein seperti ESP (Energizing Soy Protein), apabila anda tidak mahu makan makanan sebenar.

SET KURUSKAN BADAN

Anda juga boleh add-on

ESP
B-complex
OmegaGuard sumber asid lemak
Vitamin C

Harga:  Hubungi saya untuk ketahui harga istimewanya.

Lagi info mengenai Masalah Berat Badan dan Set Kuruskan Badan boleh didapati di sini: Masalah Berat Badan, Set Kuruskan Badan

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi dan organik Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

Like fanpage saya :www.facebook.com/multivitamin4you

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>