Tips kulit cantik tanpa jerawat: makanan yang perlu dielak!

Kalau sebelum ini saya berkongsi mengenai makanan-makanan yang sangat bagus untuk kesihatan kulit, kali ini saya ingin berkongsi mengenai makanan yang patut dielak untuk menjaga kesihatan kulit kita (terutama kulit muka)

Kajian menunjukkan pola pemakanan yang tinggi karbohidrat boleh menyumbang kepada pertumbuhan jerawat, manakala diet pemakanan karbohidrad  rendah glisemik pula membantu mengurangkan jerawat.

Diperhatikan juga, makanan-makanan berikut (coklat, kacang, minuman soda, makanan berminyak dan berlemak) boleh memburukkan lagi kesihatan kulit.

Selain daripada itu, makanan berempah dan alkohol, juga merupakan penyumbang kepada masalah kulit.

Buat penghidap eczema, amat disarankan untuk mengelak makanan yang boleh mencetus kepada keradangan, antaranya adalah telur, susu, kacang, soya, dam gandum.

Lagi info mengenai masalah kulit boleh di dapati di sini: Masalah Kulit

Bagi pengguna vitamin Shaklee, vitamin-vitamin berikut disyorkan untuk penjagaan kesihatan kulit yang optimum (di mana kulit cantik, licin dan tanpa jerawat):

Ingin tahu yang mana bersesuaian dengan kulit anda? Hubungi saya untuk konsultasi percuma =)

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi dan organik Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

Like fanpage saya :www.facebook.com/multivitamin4you

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>