PIL KALSIUM TERBAIK BUAT IBU MENGANDUNG

Kalsium adalah mineral yang  amat diperlukan oleh ibu mengandung sepanjang tempoh kehamilan, kerana bayi di dalam kandungan memerlukan kalsium untuk membina tulang dan gigi, untuk membentuk jantung, saraf dan otot yang kuat. Jika ibu hamil tidak mendapat kalsium yang secukupnya, bayi akan mengambil “stok” kalsium daripada tulang si ibu, dan natijahnya, kesihatan ibu akan merosot.

Menurut Dr Delilah Ahmad, Pakar Obstetrik dan Ginekologi Pusat Perubatan Sime Darby, Subang Jaya, kira-kira 14 kajian yang disenarai dalam Jurnal Persatuan Perubatan Amerika mendapati kalsium yang tidak mencukupi meningkatkan risiko praeklampsia iaitu gejala tekanan darah tinggi. Kerana itulah pengambilan kalsium amat dititikberatkan buat ibu mengandung. Artikel Penuh: Kosmo

Antara makanan yang kaya dengan kalsium adalah: produk tenusu seperti susu, dadih, keju, yogurt, sayuran hijau seperti bayam dan brokoli, dan soya.

Saya tahu ramai ibu tidak gemarkan minum susu, lebih-lebih lagi ketika hamil (saya lah salah seorangnya..huhu). Dah la dengan morning sickness nya, loya-nya, pening-nya, perlu pula minum susu setiap pagi dan malam. Memahami keaadan ibu yang mengandung ini, kerana itulah wujudnya pil-pil kalsium yang sekarang banyak berada di pasaran.

Tetapi,  tak semua pil kalsium yang ada itu mudah diserap oleh badan ye. Badan kita perlukan magnesium dan vitamin D untuk memudahkan proses penyerapan kalsium, maka pastikan pil kalsium anda mempunyai kedua-dua mineral tersebut.

Nak pil kalsium terbaik buat ibu mengandung? Semestinya Ostematrix dari Shaklee!

Sebab itulah Ostematrix adalah antara vitamin yang diletakkan di dalam SET IBU MENGANDUNG Shaklee.

Dan kerana itulah juga ramai ibu hamil ambil SET IBU MENGANDUNG Shaklee ni sebab ia melengkapkan semua keperluan nutrisi yang diperlukan oleh ibu hamil. Dah le murah, sekali beli satu set, bleh makan untuk 4 bulan. Best kan. Tak perlu tiap2 bulan pergi farmasi cari vitamin.

SET IBU HAMIL / IBU MENGANDUNG SHAKLEE

  • Vita-Lea Iron Formula (multivitamin) 
  • Vita-C (Sustained Release/Chewable) 
  • B-Complex
  • Ostematrix 
  • OmegaGuard 

Untuk tahu lebih lanjut mengenai set ini, boleh klik sini:  Set Ibu Mengandung

KLIK SINI UNTUK LIST HARGA VITAMIN SHAKLEE

 

KLIK SINI UNTUK MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE

dan dapatkan harga vitamin Shaklee pada harga ahli, serta peluang untuk menjana pendapatan sampingan.

 

Shaklee sudah lebih 20 tahun berada di Malaysia. Disahkan halal oleh badan yang diiktiraf oleh Jakim, malah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Diyakini selamat dan berbaloi!

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

PM fanpage multivitamin4you
Call/SMS/WhatsApp 019-6656041
email: info.vitamin4you@gmail.com
lawati: www.multivitamin4you.com
Like fanpage saya :www.facebook.com/multivitamin4you

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>