NutriFeron

NutriFeron

NutriFeron

NutriFeron

 

NutriFeron adalah satu-satunya suppplemen yang dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima. NutriFeron merupakan hasil daripada lebih 40 tahun penyelidikan, di mana banyak ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatin daripada 200 herba lain telah dijalankan oleh Dr. Kojima.

NutriFeron merupakan satu campuran pelbagai propretari ekstrak tumbuhan semulajadi seperti kuntuman bungan Japanese Honeysuckle, bunga safflower, biji labu dan benih plantago.

Kelebihan dan keunikan NutriFeron Shaklee

 

1. Formula yang eksklusif dan telah dipantenkan

NutriFeron adalah satu makanan tambahan untuk tingkatkan imunisasi badan. Formulanya yang unik telah dipatenkan dan menjadi hak eksklusif Shaklee. Ianya juga telah melalui ujian saintifik yang ketat untuk menjamin keselamatan, ketulenan dan potensinya.

2. Dicipta oleh Dr. Yasuhiko Kojima

Dr. Yasuhiko Kojima sangan terkenal dalam dunia immunilogist di mana beliau merupakan orang pertama yang menemui interferons, iaitu pada tahun 1954. Ketika itu, beliau sedang menjalankan penyelidikan di Tokyo University. Selepas lebih 40 tahun penyelidikan yang rapi dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah mencipta satu campuran unik daripada 4 ekstrak tumbuhan yang mampu meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan *.

3. Kepentingan interferon

Telah diakui oleh para saintis dan komuniti perubatan bahawa interferon adalah amat kritikal dalam fungsi imun yang sihat.

4. Empat kajian klinikal tentang NutriFeron

Kajian telah membuktikan manfaat perlindungan kepada kesihatan dan imun badan hasil daripada campuran proprietari empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron *.

Human Clinical Studies

   1.  Ushiroyama T, Yoshida S, Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. Clinical efficacy          of EH0202, a Kampo formula, on the health of middle-aged women. Am        J Chin Med. 2004; 32(5):755-770.

   2. Ushiroyama T, Yoshida S, Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. A pilot study of a        Kampo formula, EH0202, with intriguing results for menopausal                  symptoms. J Altern Complement Med. 2004 Apr; 10(2):397-399.

   3. Kaji K, Yoshida S, Nagata N, Yamashita T, Mizukoshi E, Honda M,                Kojima Y, Kaneko S. An open-label study of administration of EH0202,        a health-food additive, to patients with chronic hepatitis C. J                    Gastroenterol. 2004 Sep; 39 (9):873-878.

   4. Kubo M, Hashimoto Y, Yoshida S. The effect of health food containing       EH0202 on physical and mental symptoms accompanying menstruation       in women with premenstrual syndrome (PMS). Clin Pharm Ther. 2004;         14(2):129-142

Kebaikan NutriFeron

 

1.  Mengukuhkan sistem imun badan dalam 3 hari. Ia satu-satunya ciptaan interferon semulajadi yang ada di dunia. Berdasarkan kajian yang dijalankan, NutriFeron mampu merangsang dan memperhebatkan sistem imun secara meneluruh. Ia mengerah sistem pertahanan semulajadi badan iaitu T-cell, B-cell dan makrofag.

2.  Melawan kanser dan tumor. Polisakarida yang terkandung di dalam NutriFeron mengaktifkan sel immunoglobulin untuk melawan sel-sel tumor dan kanser, serta mengurangkan rasa tidak selesa akibat kimoterapi.

3.  Melindungi daripada influenza. NutriFeron melindungi badan kita dari mikrob yang menjadi punca kepada flu, selsema, influenza, alergi dan inflamasi.

4.  Meringankan stress dan kelesuan. 

5. Melambatkan penuaan. Makrofag diransang oleh NutriFeron untuk mngurangkan radikal bebas, dan ini memelihara sel agar sihat untuk jangka masa yang lama.

6.  Membantu mengurangkan simpton menapous dan PMS.

Size: 30 Sticks

Cara Pengambilan:

  • 1 stick setiap hari untuk dewasa normal
  • 2-3 stick sehari untuk rawatan influenza
  • Lebih baik di ambil bersama vitamin C.

Lagi info tentang NutriFeron boleh didapati di sini: KLIK SINI

KLIK SINI UNTUK LIST HARGA VITAMIN SHAKLEE

 

KLIK SINI UNTUK MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE

dan dapatkan harga vitamin Shaklee pada harga ahli, serta peluang untuk menjana pendapatan sampingan.

Shaklee sudah lebih 20 tahun berada di Malaysia. Disahkan halal oleh badan yang diiktiraf oleh Jakim, malah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Diyakini selamat dan berbaloi!

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>