KULIT CANTIK – MENINGKATKAN KOLAGEN DENGAN VITAMIN

Menginginkan kulit cantik? Mencari vitamin untuk meningkatkan kolagen semulajadi untuk kulit cantik?

KOLAGEN

Kolagen adalah struktur protein yang penting untuk memberi sokongan kepada tisu, kulit serta organ. Hampir 80 peratus kulit kita adalah berat kering kolagen. Kolagen di dalam badan kita boleh dirosakkan oleh cahaya matahari jika kita tertedah terlalu lama, dan juga jika kita merokok.  Kita bernasib baik kerana vitamin memainkan peranan untuk meningkat kolagen semulajadi badan kita. Malah, kita turut ada Shaklee Collagen Powder, kolagen yang terbaik sebagai ganti kepada kolagen kita yang rosak.

meningkatkan kolagen dengan vitamin.jpg

 

Vitamin C

Vitamin C ataupun asid askorbik adalah tergolong di dalam kumpulan vitamin yang larut air. Vitamin ini sangat penting dalam membantu meningkatkan kolagen dalam badan. Vitamin C juga merupakan anti oksidan yang bagik untuk melawan radik-radikal bebas yang boleh merosakkan kulit. Kekurangan vitamin ini boleh membantut produksi kolagen badan kita, dan memberi kesan kepada kecantikan semulajadi kita, terutama kulit. Malangnya, badan kita tidak mampu untuk membina vitamin C sendiri, oleh itu pengambilan vitamin C daripada makanan atau dalam bentuk suplemen adalah amat digalakkan.

meningkatkan kolagen dengan vitamin.jpg

Vitamin A

Vitamin A juga turut memainkan peranan yang penting dalam membantu meningkatkan kolagen dalam badan, bagus untuk penglihatan, dan pengeluaran sel darah merah. Kajian menunjukkan bahawa vitamin A boleh menggalakkan sistesis kolagen semulajadi di dalam tubuh kita.

meningkatkan kolagen dengan vitamin.jpg

 

Zink 

Zink adalah mineral yang membantu pemulihan dan penyembuhan kulit di dalam badan kita. Ianya turut memainkan peranan dalam meningkatkan kolagen untuk menyembuhkan luka, samada luka dalaman atau luaran. Lebih daripada itu, zink membantu penyembuhan tulang dengan membantu pengeluaran kolgen di dalam sel yang membentuk tulang.

meningkatkan kolagen dengan vitamin.jpg

Lagi info tentang kolagen boleh didapati di sini: KLIK SINI

Lagi info tentang masalah kulit boleh didapati di sini: KLIK SINI

KLIK SINI UNTUK LIST HARGA VITAMIN SHAKLEE

 

KLIK SINI UNTUK MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE

dan dapatkan harga vitamin Shaklee pada harga ahli, serta peluang untuk menjana pendapatan sampingan.

Shaklee sudah lebih 20 tahun berada di Malaysia. Disahkan halal oleh badan yang diiktiraf oleh Jakim, malah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Diyakini selamat dan berbaloi!

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

www.multivitamin4you.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>