Kulit cantik berseri dan badan kekal bertenaga bersama ESP

Hari ini saya nak berkongsi mengenai ESP atau pun Energizing Soy Protein, yang menjadi kegemaran ramai pengguna Shaklee.

Energizing Soy Protein adalah minum soy protein berkualiti tinggi yang sungguh berkhasiat. Kenapa ianya berkualiti tinggi? Kerana soy protein yang digunakan adalah jenis bukan GMO (genetically modified organism), dan proses menanam dan memproses kacang soya tadi dipantau dan diselia dengan rapi.

ESP mengandungi semua asid amino , termasuk 9 jenis asid amino penting yang badan kita perlukan tetapi tidak dapat dihasilkan sendiri. Malah ESP merupakan rendah lemak dan tanpa kolestrol.

Siapa yang perlukan ESP

1. Ibu yang baru melahirkan anak (terutama melalui pembedahan)

Protein terdiri dari asid amino yang amat diperlukan untuk membentuk kulit dan tisu dan otot baru, lantas mempercepatkan luka untuk sembuh. Walaupun asid amino banyak dihasilkan oleh badan kita, tetapi  tidak semua asid amino penting dapat dihasilkan di dalam tubuh .

 2. Ibu menyusu, Ibu hamil

Seorang ibu menyusu atau ibu hamil memerlukan protein tambahan  untuk membina protein dalam susu ibu. Protein adalah penting untuk pertumbuhan, penyenggaraan dan pembaikan sel. Malah ESP membekal tenaga kepada ibu menyusu dan ibu hamil agar kekal cergas dalam melakukan tugas seharian sebagai pekerja, isteri dan ibu.  EXTRAORDINARY-SUPER MOM!

3. Orang yang pentingkan kesihatan rambut

Protein soya meningkatkan keupayaan rambut dan kulit untuk mengikat kelembapan dan khususnya meningkatkan kekuatan tegangan rambut. Ia mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh pelunturan, pengerintingan dan panas menyikat. Protein soya adalah substantif kepada rambut dan kulit. Ia membantu untuk mengurangkan kekasaran dan kerak kulit kepala yang disebabkan oleh iklim kering

4. Orang yang pentingkan kesihatan dan kecantikan kulit

Menurut kajian soya adalah sumber terbaik protein dan anti-oksidan yang mengurangkan tanda-tanda penuaan. Soya adalah anti-radang semulajadi kerana kandungan besar sebatian tumbuhan hadir dalam kacang soya yang dikenali sebagai isoflavones. Sebagai anti-radang semulajadi, soya mempunyai keupayaan yang  untuk menghalang pelbagai kegatalan kulit termasuk ruam dan kulit mengelupas atau kering.

Testimoni pengguna ESP

testimoni ESP

testimoni ESP2

testimoni ESP

masker ESP

testimoni ESP 4

Lagi info mengenai Energizing Soy Protein di sini: ESP

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi dan organik Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

Like fanpage saya :www.facebook.com/multivitamin4you

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>