Kenapa perlu Set Berpantang Shaklee selepas bersalin?

Berpantang dengan Set Vitamin Shaklee? Ambil vitamin ketika berpantang? Pelik tak bila orang cakap macam tu? Tak perlu pelik. Memang elok sangat ambil vitmain ketika pantang sebab pengambilan vitamin selepas bersalin membantu menyembuhkan kita dari kesan fizikal n psikologi semasa kehamilan dan proses bersalin. Malah, jika kita menyusu, kebaikan kesihatan dari pengambilan vitamin turut dapat kat bayi tu nanti.

Antara vitamin yang disarankan untuk diambil selepas bersalin adalah:

1. Minyak ikan Omega 3

Kajian menunjukkan pengambilan minyak ikan membantu penghasilan susu dan menyokong perkembangan mata, otak dan sistem saraf bayi kerana minyak ikan sangat kaya dengan DHA, lebih-lebih lagi OmegaGuard. Malah minyak ikan membantu mengurangkan risiko post-partum depression (PPD) selepas kelahiran. Saranan daripada the American Pregnancy Association: 300ml setiap hari

2. Vitamin B9 / Asid Folik

Pengambilan asid folik atau vitmain B9 amat disarankan selepas bersalin, untuk mengurangkan risiko post-partum depression (PPD). Malah, diet seharian seorang wanita, lebih-lebih lagi ketika berpantang amat kekurangan asid folik . Kebaikan asid folik kepada bayi pula adalah untuk pembentukan sistem saraf bayi. Oleh itu ibu menyusu masih dapat membekalkan vitamin yang penting ini melalui pengambilan asid folik dan penyusuan. Saranan dari The US Department of Health and Social Service: 500mcg setiap hari

3. Zink

Kehamilan telah menyebabkan wanita kekurangan zink kerana kesukaran badan untuk menyerap mineral ini ketika hamil. Kerana itu wanita selepas bersalin kekurangan zink. Tetapi zink ini sangat penting untuk sistem imunisasi tubuh kita, malah melindungi badan kita dari serangan radikal bebas. Kajian yang dilakukan oleh Australian Maternal and Child Health Service menunjukkan ibu yang baru melahirkan anak dan mengambil zink lebih bertenaga, manakala bayi mereka kurang masalah colic. Saranan: 18mcg setiap hari.

4. Kalsium

Kita kehilangan ketumpatan tulang pada peringkat awal penyusuan. Untuk menyokong kesihatan tulang kita, juga untuk perkembangan bayi, kita memerlukan 1200ml kalsium setiap hari. Dan tak mungkin kita mendapatkannya hanya dari makanan. Sebab tu, ibu yang baru melahirkan anak, dan menyusu, sangat disarankan untuk mengambil pil kalsium. Bukan masa mengandung sahaja tau!

Credit to: The Importance of Postnatal Vitamins

Bace dah? haa..jangan ingat suka-suka je Set Berpantang Shaklee ni wujud. Memang kerana ianya sangat memberi kebaikan dan kelebihan kepada para ibu yang baru melahirkan anak. Sebab tu ramai ibu sekarang ni berpantang dengan Set Berpantang Shaklee.

Lagipon, vitamin-vitamin dalam Set Berpantang Shaklee ni sangat elok, dan boleh continue ambil selepas abis pantang, iaitu masuk dalam phase penyusuan.

SET IBU BERPANTANG (SET ASAS) 

  • Vita-Lea Iron Formula (multivitamin)
  • Vita-C (Sustained Release/Chewable)
  • B-Complex
  • Zinc Complex

Add-on:

Lagi info mengenai Set Ibu Berpantang boleh didapati di sini: KLIK SINI UNTUK SET IBU BERPANTANG SHAKLEE

Testimoni pengguna vitamin Shaklee di sini: Testimoni

KLIK SINI UNTUK LIST HARGA VITAMIN SHAKLEE

 

KLIK SINI UNTUK MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE

dan dapatkan harga vitamin Shaklee pada harga ahli, serta peluang untuk menjana pendapatan sampingan.

 

Shaklee sudah lebih 20 tahun berada di Malaysia. Disahkan halal oleh badan yang diiktiraf oleh Jakim, malah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Diyakini selamat dan berbaloi!

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

PM fanpage multivitamin4you
Call/SMS/WhatsApp 019-6656041
email: info.vitamin4you@gmail.com
lawati: www.multivitamin4you.com
Like fanpage saya :www.facebook.com/multivitamin4you

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>