HILANGKAN JERAWAT BATU

Jerawat batu menghantui hidup anda? Tak tahu nak buat ape dah untuk hilangkan jerawat batu? Dah tukar set penjagaan muka dari yang semurah-murahnya sehingga yang semahal-mahalnya, tetapi masih tiada hasil? Stress kan?

Apa kata try vitamin pula. Ni bukan sebarang vitamin. Ianya adalah vitamin semulajadi yang mudah diserap oleh badan kita, jauh berbeza kualitinya dengan vitamin sintetik yang mudah didapati di farmasi.

CARA HILANGKAN JERAWAT BATU

Untuk hilangkan jerawat batu, saya syorkan vitamin berikut - OmegaGuard, Vita-E Complex dan Vita-C Sustained Release 500mg. Berikut fungsi setiap vitamin untuk membantu menghilangkan jerawat batu anda:

OMEGAGUARD

OmegaGuard adalah asid lemak omega-3 (atau dikenali juga sebagai asid lemak baik/sihat) mempunyai pelbagai fungsi yang memberi manfaat kepada tubuh kita. Salah satu daripadanya adalah untuk mengurangkan keradangan dan bengkak seperti jerawat. Berbeza dengan ubat jerawat yang boleh memberikan kesan jangka panjang kepada kulit, malah boleh memberi masalah kepada kulit seperti menggelupas dan sebagainya, asid lemak omega-3 ni merupakan cara selamat dan sihat untuk hilangkan jerawat batu yang sememangnya degil.

VITA-E COMPLEX

Vitamin A di dalam badan memastikan kulit kita sentiasa sihat, dan juga membantu mengurangkan kesan parut jerawat. Jadi apa kaitannya dengan vitamin E? Sebenarnya, vitamin E menyokong vitamin A dalam melakukan tugas-tugasnya dengan baik. Tanpa vitamin E, kulit akan menjadi keras dan kasar. Vitamin E juga adalah anti oksidan yang melawan radikal-radikal bebas dari merosakkan kulit kita.

VITA-C SUSTAINED RELEASE 500mg

Vitamin C memainkan peranan dalam membaiki kulit, termasuk penyembuhan luka akibat jerawat batu. Badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C dengan sendirinya, dan ia jugak tidak mampu untuk menyimpan vitamin C di dalam badan. Oleh itu, perlulah dipastikan pengambilan vitamin c seharian mencukupi ye. Jangan teroverdose pulak. Janji konsisten amik setiap hari. Vitamin C ni pon anti oksidan juga. Memang sangat elok untuk kulit. Kelebihan Vita-C Sustained Release adalah kerana ianya “sustained release” maksudnya, vitamin C akan di lepaskan secara berkala dan perlahan-lahan ke dalam badan. Ini untuk mengoptimumkan penyerapan vitamin C oleh badan, kerana badan kita tak mampu nak serap vitamin C banyak2 sekali harung. Yang lebih akan dibuang melalui air kencing, so rugi kan.

hilangkan jerawat batu.png

 

Info set vitamin untuk hilangkan jerawat batu:

  • OmegaGuard 90 biji untuk 3 bulan
  • Vita-E Complex 120 biji untuk 4 bulan
  • Vita-C Sustained Release 500mg 180 biji untuk 6 bulan
  • Harga: RM 377 (penghantaran percuma)

Vitamin dan supplemen lain yang turut membantu untuk masalah jerawat secara umum:

Nak tahu lagi info tentang cara hilangkan jerawat batu?: KLIK SINI

KLIK SINI UNTUK LIST HARGA VITAMIN SHAKLEE

KLIK SINI UNTUK MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE

dan dapatkan harga vitamin Shaklee pada harga ahli, serta peluang untuk menjana pendapatan sampingan.

Amy@Multivitamin4you (ID 910361)

PM di Facebook (KLIK SINI)
Call/SMS/WhatsApp 019-6656041
email: info.vitamin4you@gmail.com

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya.

Shaklee sudah lebih 20 tahun berada di Malaysia. Disahkan halal oleh badan yang diiktiraf oleh Jakim, malah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Diyakini selamat dan berbaloi!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

www.multivitamin4you.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>