Cara menghilangkan jerawat dengan vitamin E dan vitamin C untuk kulit cantik

Pernahkah anda buat mimik muka serperti dibawah? Saya yakin, mesti pernah, sekurang-kurangnya sekali seumur hidup kan?

CARA MENGHILANGKAN JERAWAT

Setiap orang pasti menginginkan kulit cantik, bersih, putih dan berseri. Namun tiada siapa yang dapat mengelak daripada ditumbuhi jerawat.

Mungkin hanya sebiji dua yang timbul, namun ianya sudah cukup untuk kita terasa malu atau rendah diri. Oleh itu, ramai antara kita, termasuk anda dan saya, mencari cara untuk menghilangkan jerawat.

Sebelum itu, kita kena kenali, apakah itu jerawat.

Jerawat merupakan masalah kulit muka yang sangat biasa berlaku, terutama di kalangan remaja. Masalah jerawat ini di kaitkan dengan perubahan hormon yang meransang kalenjar minyak dikulit. Jerawat adalah suatu keadaan ketika pori-pori kulit  tersumbat sehingga menimbulkan kantung nanah yang meradang.

Bagi wanita, jerawat selalunya muncul ketika berlakunya menstruasi, kehamilan dan juga ketika stress. Walau bagaimana pun, masalah ini juga dialami oleh orang lelaki.

Tempat yang selalunya menjadi tumpuan jerawat adalah kulit muka dan bahagian belakang.

Cara menghilangkan jerawat.

Ia boleh dicegah melalui penjagaan makanan. Untuk anda yang mempunyai masalah jerawat, disarankan supaya

1. Mengurangkan pengambilan makanan tinggi glukosa: seperti kek, air gas, jus buahan dengan gula tambahan dan manisan. Kandungan glukosa yang tinggi akan menyebabkan pengeluaran insulin yang berlebihan dan ini boleh mengakibatkan tumbuhnya jerawat di bahagian kulit.

2. Mengurangkan pengambilan iodin. Ini kerana kandungan iodin yang tinggi boleh menyebabkan liang-liang pori tersumbat dan membengkak.

3. Pengambilan supplemen dan multivtiamin. Vitamin memainkan peranan yang penting dalam menghilangkan jerawat, mendapatkan kulit cantik, dan menghilangkan parut. Boleh baca entry sebelumnya di sini : Vitamin untuk kulit cantik.

4. Meningkatkan pengambilan asid lemak Omega 3. kerana ia dapat mengawal keradangan yang berlaku di kulit.

Vitamin E selalu dikaitkan dengan kesihatan kulit, sekaligus dapat menghilangkan jerawat. Ini kerana vitamin E merupakan antioksidan yang boleh mencari radikal-radikal bebas yang terbebas dari badan. Sahabat karib vitamin E, iaitu vitamin C, juga merupakan anti oksidan, pula memainkan peranan dengan menghapuskan radikal bebas tersebut.

Vitamin C, Vitamin E dan B-Complex Shaklee amat sesuai untuk anda yang mempunyai masalah jerawat.

SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE

Bagi yang mempunyai budget lebih, bolehlah mengambil ESP dan OmegaGuard.

Lagi info mengenai masalah kulit, vitamin C, vitamin E dan B-complex boleh didapati di sini:

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi dan organik Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

  • PM fanpage multivitamin4you
  • Call/SMS/WhatsApp 019-6656041
  • email: info@multivitamin4you.com
  • lawati: www.multivitamin4you.com

Like fanpage saya : www.facebook.com/multivitamin4you

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You may also like...

1 Response

  1. November 14, 2012

    […]  Kebaikan dan kelebihan vitamin C Shaklee ini boleh didapati dengan membace entry ini: Kebaikan Vitamin C Organik  atau Cara menghilangkan jerawat dengan vitamin C dan vitamin E untuk kulit cantik […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>