CARA MEMILIH SET BERSALIN

Jika anda masih tidah tahu cara memilih set bersalin, usah risau. Anda tidak keseorangan. Ramai para bakal ibu pon cemtu juga, termasuk saya ketika mengandungkan anak pertama. Terdapat banyak set bersalin di pasaran, dan antaranya adalah Set Bersalin Shaklee.

Semasa kita mengandung 9 bulan, kita teliti setiap satu makanan yang diambil. Sebab ada makanan yang tak elok untuk kandungan kita. Dan kita juga ingin pastikan makanan yang diambil berkhasiat untuk bayi yang dikandung. Tak cukup dengan itu, kita mengambil makanan tambahan seperti set ibu mengandung Shaklee, atau vitamin-vitamin yang dibekalkan oleh doktor kepada kita. Semuanya untuk kebaikan kesihatan diri kita dan juga bayi.

CARA MEMILIH SET BERSALIN

Apabila kita selesai melahirkan anak, menjaga kesihatan badan kita adalah perkara yang kritikal. Ini kerana, badan kita sudah “tercedera” akibat daripada proses kelahiran tadi. Oleh itu, mendapatkan set bersalin yang terbaik adalah sangat penting, dan kita perlu tahu cara memilih set bersalin itu.

Berikut merupakan saranan Dr Hamid Arshat di laman FBnya.

cara memilih set bersalin.png

Cara Memilih Set Bersalin

 

Beliau menyarankan para ibu yang bersalin untuk menyambung pengambilan vitamin yang diambil ketika mengandung. Ini untuk mengembalikan tenaga badan kita serta agar rahim kita cepat sembuh dan juga untuk penghasilan susu. Malah beliau turut mencadangkan agar pengambilan vitamin itu diteruskan sehingga ke akhir hayat, kerana ianya memberi kebaikan untuk seorang wanita dan juga ibu. Ye lah, kita bukan nak beranak sekali je kan ;)

Ini bersesuaian dengan Set Bersalin Shaklee yang kami sarankan, di mana ianya terdiri daripada set ibu hamil (Vita-Lea Iron Formula, B-Complex, Vita-C Sustained Release dan Energyzing Soy Protein). Bersesuaian untuk ibu bersalin, Zinc Complex turut disertakan di dalam Set Bersalin Shaklee, kerana zinc complex bertindak seperti ikan haruan (yang kaya dengan zink) untuk mempercepatkan luka dalaman untuk sembuh.

Kalau anda nak tahu lebih lanjut fungsi setiap vitamin dalam Set Bersalin Shaklee ni, boleh KLIK SINI.

Dah tahu cara memilih set bersalin? Usah ragu lagi, pilihlah Set Bersalin Shaklee!

KLIK SINI UNTUK LIST HARGA VITAMIN SHAKLEE

 

KLIK SINI UNTUK MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE

dan dapatkan harga vitamin Shaklee pada harga ahli, serta peluang untuk menjana pendapatan sampingan.

Shaklee sudah lebih 20 tahun berada di Malaysia. Disahkan halal oleh badan yang diiktiraf oleh Jakim, malah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Diyakini selamat dan berbaloi!

Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee? Saya wakil pengedar sah Shaklee anda. ID 910361. Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:

PM fanpage multivitamin4you
Call/SMS/WhatsApp 019-6656041
email: info.vitamin4you@gmail.com
lawati: www.multivitamin4you.com
Like fanpage saya :www.facebook.com/multivitamin4you

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>